Udruga

MMTO

U knjizi kojom je doktorirala kao Doktor Prirodne, Energetske i Duhovne Medicine, detaljno ćete se upoznati s metodom MMTO.

Knjiga je dostupna kod same autorice, do više informacija o njoj i seminarima možete doći na stranici Kontakt

Ph. dr. Manuela Čeprnja rođena je u Pakracu, Pedagošku gimaziju završila je u Daruvaru, a 1989. doktorirala socijalnu i kliničku psihologiju na Karlovu Sveučilištu u Pragu, kao stipendist vlade tadašnje Čehoslovačke. Ima bogato iskustvo u tom polju, osnaženo duhovnom praksom meditacije MMTO. Primjenjivala je svoje znanje u radu s vlastitim pacijentima, ljudima koji su joj se obraćali za pomoć na razne načine te u suradnji sa stručnjacima iz raznih područja.
U svojoj karijeri je proputovala sve kontinente izuzev Antarktike, širom svijeta je održavala i dalje održava akademske i duhovne kontakte s kolegama i učiteljima. Sve što je u životu radila iskristaliziralo se kao njena životna misija: pomaganje ljudima na najpovoljniji način.

I PREDGOVOR
II UVOD U MMTO
III KARMIČKO OSLOBAĐANJE
1. VRAĆANJE IZGUBLJENE SREĆE (VIS)
2. DIMLJENJE – OSLOBAĐANJE OD TEŠKE KARME
3. TRAKE KOJE NE PUCAJU
4. ZLATNA PIRAMIDA
5. TRAKE KOJE PUCAJU
IV VELIKE MUDRE
1. DRUGA ČAKRA
– VELIKA MUDRA ZA ZDRAVLJE (VMZ)
2. TREĆA ČAKRA
– VELIKA MUDRA ZA EMOCIJE (VME)
– VELIKA MUDRA ZA STRAH – JETRU (VMS)
– VELIKA ZA MUDRA ZA LJUTNJU – BUBREZI (VMLJ)
3. ČETVRTA ČAKRA
– VELIKA MUDRA SRČANE ČAKRE – MILOST I DRAGOST (SRCE)
4. PETA ČAKRA
– VELIKA MUDRA ŽELJA – GRLENA ČAKRA (VMŽ)
V SEMINAR BALONI
VI SEMINAR PREPORAĐANJE
VII SEMINAR PATNJA
VIII SEMINAR ŽUČ, JETRA
IX SEMINAR EMOCIONALNA SIGURNOST
X SEMINAR AUTOPSIHOANALIZA
XI SEMINAR ZA PAROVE
XII SEMINAR ZA SAMCE
XIII KAZALO
XIV ZAHVALA
XV O AUTORU

Manuela meditacija na transformaciju osobnosti

PRVO POGLAVLJE KNJIGE

Uvodno izlaganje:
Što je Manuela Meditacija na Transformaciju Osobnosti, čemu služi i kako i gdje je koristiti?
Zovem se Manuela i želim vas uputiti u meditaciju koju radim već 30 godina. Završila sam kliničku i socijalnu psihologiju na praškom sveučilištu i specijalizirala sam ove psihoterapije: dječja, individualna, bračna, predbračna, itd. Slušala sam i polagala ispite i iz psihofarmakologije.

U znanosti sam postigla doista visok nivo, no tijekom svog života imala sam se priliku uputiti u samoozdravljenje pa sam spojila sva svoja znanja koja sam stekla s praktičnom duhovnošću iz svakodnevnog života i sve zajedno povezala u sve ovo što radim. Znanost je vrlo važna u našem životu jer dokazuje realnost, realnost bivstvovanja, a duhovni
svijet nas povezuje s višom energijom koju nazivamo Bog, kozmička energija, ili kako već hoćete.

Na meditaciju i na seminar dolaze ljudi svih vjera i vjeroispovijesti, ateisti, agnostici, znanstvenici, mladi, djeca i stariji. Pristup meditaciji uvijek je slobodan svakome onome tko ima dobru volju transformirati sebe na najpovoljniji način za sebe i okolinu.
Meditacija se naziva Manuela Meditacija na Transformaciju Osobnosti i jedina je meditacija u svijetu u kojoj se moli za odvajanje vitalnog od nevitalnog dijela energije.

MMTO se sastoji od tri osnovna dijela:
Prvi je dio meditacija u kojoj molimo za transformiranje najtežeg dijela karme svjesne i nesvjesne, boli i bolesti i teških energija koje pripadaju i ne pripadaju nama. Ovdje ne govorimo o pozitivnom i negativnom, jer u bioterapijama, u bioenergijama ili u novoj medicini taj naziv nije više prisutan niti moderan. Zašto? Zato jer u isto vrijeme barem dva čovjeka o nama misle da smo ili simpatični pa će reći da smo pozitivni ili nismo simpatični pa će reći da smo negativni. No u isto vrijeme barem dva čovjeka o nama misle da smo i jedno i drugo. Dakle, onda smo „šareni“. Zato ćemo govoriti o teškim energijama.

Najteži dio karme je onaj dio koji se faktički ne može promijeniti mijenjamo li okolinu, mijenjamo li muža, ženu, susjeda, državu, planet, nego ga možemo promijeniti samo ako upoznamo sami sebe. Samospoznajom možemo mijenjati ove osnovne, najteže dijelove u životu koje zapravo trebamo promijeniti da bismo došli do sreće, zadovoljstva, veselja, da bismo znali živjeti s okolinom, da taj suživot bude prihvatljiv za nas, prihvatljiv za druge.
Zašto govorim o transformaciji?
Transformacija je riječ koju sam počela upotrebljavati u meditativnim tehnikama i u ovoj MMeditaciji prije 30 godina. Zašto? Zato jer ne stavljamo ništa pod tepih, a isto tako ne razbijamo vrata niti ne lupamo šamare. Na neki način mi postupno upoznajemo ono što bismo trebali promijeniti da bismo mi bili sretniji i da bi bila sretnija naša okolina.
Dakle, u prvom dijelu meditacije molimo za transformaciju najtežeg dijela karme svjesne i nesvjesne, boli i bolesti te molimo za transformaciju teških energija.
U MMTO govorimo o fizičkom tijelu i govorimo o ostalim tijelima ili bioenergetskom omotaču. Molimo da se transformira pet osnovnih parametara koje zovemo otrovima ove civilizacije. To su ljubomora, srdžba, zavist, osveta i pohlepa, dakle: ljubomora, srdžba, zavist, osveta i pohlepa. Molimo ih da se transformiraju kroz zemlju, vatru, vodu, zrak i eter, osnovne prirodne čistače, odnosno transformatore, budući da jedino kozmos zna što će s time. Molimo da se transformira nevitalni dio energije, a podigne vitalni dio energije.


Drugi dio MMTO se sastoji upravo u podizanju samo vitalnog dijela energije. Kompletnu energiju koju čovjek sadrži zovemo bioenergija, a još i kundalini, istočnjačkim nazivom koji smo prihvatili i kod nas. Kundalini se sastoji od onog prekrasnog dijela nas, dakle od onog krasnog dijela koji svi znamo o sebi, ali i onog dijela koji se sastoji od pet parametara: ljubomore, srdžbe, zavisti, osvete i pohlepe, i pitanje je znamo li u kojoj ga mjeri posjedujemo. Zato je to nevitalni dio energije i molimo da se on transformira kroz zemlju, vatru, vodu, zrak i eter.
MMTO je jedina meditacija na svijetu u kojoj se moli za razdvajanje vitalne od nevitalne energije.
Cijeli kundalini koji imamo, kompletna energija, cijela i sidi energija sadržana je u prvoj čakri.
Prva čakra je na sakralnoj kosti ili u predjelu donjeg djela, tamo gdje sjedimo, dakle na trtičnoj kosti. Taj vitalni dio energije se podiže prema drugoj čakri, a nevitalni dio ide kroz transformaciju zemljom, vatrom, vodom, zrakom i eterom.
Prva čakra zrači jako crveno i u njoj je sadržan kompletni vitalni i nevitalni dio, kompletni kundalini. Nevitalni dio odlazi u zemlju, vatru, vodu, zrak i eter, a molimo da se vitalni dio podiže u drugu čakru.
Druga čakra se nalazi između pupka i spolovila. Ona zrači jako narančasto i pomoću nje iz kozmosa primamo zdravlje. Molimo Svjetlost da nam bude dozvoljeno da primimo zdravlje. Vitalni dio energije zatim teče prema trećoj čakri.
Treća čakra je najveća čakra. Zaprima dvije trećine energetskog sustava. U njoj su sadržane sve emocije i zapravo svi osjećaji koje jedan čovjek ima. Ona zrači jako, jako žuto. Molimo da se naše emocije poslože baš onako kako je to najpovoljnije po nas. U prve tri čakre energija tako kola, a veliki je zadatak u ovo doba svijeta da energiju pokušamo podići iz treće čakre u četvrtu čakru. Iz treće čakre u četvrtu čakru energija ide malo teže. Svi mislimo da u životu šaljemo ljubav, ali je pitanje šaljemo li možda naše trenutačno stanje koje može biti i mala ljutnja ili nešto slično.
Iz treće čakre energija teče u četvrtu. To je srčana čakra. Srčana čakra zrači zeleno, sve nijanse zelene boje, pa i do one tirkizne koja prelazi u plavu. U srčanoj čakri je sadržana bezuvjetna ljubav, nesebično davanje i oprost.
Vitalni dio energije iz srčane čakre ide u grlenu čakru ili petu čakru, koja je zapravo jako, jako plava, i u njoj su sve nijanse plave boje, sve do transparentno plave. U grlenoj čakri je sadržan mir koji je povezan sa željama. Molimo Svjetlost da nas oslobodi velikih želja. Pod velikim željama ne mislimo na želje koje su neostvarive. Zapravo, svakom čovjeku je dano blagostanje svih vrsta – fizičko, psihičko, materijalno. Na neki način molimo da nas oslobodi onih želja koje bi nam ovog trenutka smetale do provođenja našeg cilja. Nekoliko povezanih želja stvara težnju. Ta težnja ide prema cilju. Kaže se da treba oprezno sa željama. To je istina. Međutim, čovjek bez planiranje i bez ostvarivanja svojih želja i težnji prema nekom cilju zapravo nema nekakvu motivaciju za svoju samosvijest, za svoj put i za svoj život.
Iz pete čakre vitalna energija teče prema sredini čela. Tu su ružičaste, lilaste, ljubičaste boje i krugovi koji odlaze i dolaze. U šestoj čakri je sadržan životni put, duhovni put i zadatak u ovom fizičkom tijelu. Životni put je sve ono gdje jesmo, gdje živimo, s kim živimo, u kojoj ulici živimo, u kojem gradu živimo, u kojoj državi, i na kraju krajeva, na ovom našem planetu Zemlja. Duhovni put je sav onaj put moljenja koji radimo da bismo doživjeli svoju samospoznaju, da bismo upoznali svoje VIŠE JA.
To je duhovni put. Sve vrste molitve su duhovni put. Zadatak u ovom fizičkom tijelu jest posao koji obavljamo da bismo održali svoje fizičko tijelo.
I vitalni dio energije teče kroz sedmu čakru. Sedma čakra je postavljena negdje iznad glave, kako kod koga. Ona zrači kristalno bijelu boju, mliječno bijelu boju, do Zlatne Svjetlosti.


U prvoj čakri se razdvaja vitalni od nevitalnog dijela energije. Nevitalni dio ide kroz zemlju, vatru, vodu, zrak i eter: to je jedan kanal. Vitalni dio energije se penje po čakrama i kroz sedmu čakru ide prema van: to je drugi kanal. Dobijemo zatvoreni krug, odnosno spoznaju o vitalnom i nevitalnom djelu. Ta dva kanalića čine jedinstven kanal prema Svjetlosti, prema Bogu, prema našim odgovorima iz kozmičke više svijesti. Ova meditacija je nastala na Sinaju. Veliku transformaciju je doživjela u Egiptu gdje je i najviše saživjela. Ovako su meditirali stari faraoni, pa su mogli zaustavljati lavove jer su se potpuno oslobodili straha. Kada su zaustavljali lavove, pričale su se legende: rade li oni kakvu magiju, hipnotiziraju li ili nešto slično – ali ništa od toga. Oni su se pomoću ove meditacije oslobodili straha tako da je velika mica maca, kad ju je faraon pogledao u oči, posustala i otišla unatrag. Dakle, velika mica maca, odnosno lav, uplašila se kada je vidjela da ispred nje jedan običan čovjek nema straha, pa se ona uplašila kako to da čovjek nema straha, jer znamo da se animalna hrabrost zapravo gradi na strahu čovječjem. U svojoj praksi provodim i seminar o samoiscjeljivanju. Seminari se održavaju dva dana, obično vikendom. Subotom poslijepodne se prakticiraju meditacije: proširena MMeditacija na Transformaciju Osobnosti, Meditacija za čišćenje najtežeg dijela karme, najtežih situacija u životu, Meditacija pomoću koje molimo za prošle, sadašnje i, ne dao Bog, buduće grijehe, ali isto tako i za prirodno razrješenje veza (dakle prirodno, nikako nasilno) i upoznavanje vlastitih resursa, sposobnosti, znanja i sjećanja iz prošlih života i iz sadašnjeg života. Nedjeljom se prakticiraju VM od druge do pete čakre, u kojima vježbamo kako da na jednostavan i prirodan način pokrenemo sustav ozdravljivanja preko druge čakre, pokrenemo sustav emocionalne stabilnosti preko treće čakre. Vježbamo pokretati sustav kako da sebe sami najviše volimo, kako da osjetimo mudrost, dragost i ljubav prema samima sebi, jer ako osjetimo poštovanje prema sebi, osjetit ćemo ga i prema drugima i neće biti velike frustracije u svakodnevnom životu. I
naravno, kako da ostvarimo neke željice koje nas vode u bolje građenje vlastite osobnosti. Ta dva dana vježbamo i meditiramo da bismo vlastite resurse potaknuli na bolji uvid u našem vlastitom umu. VM se mogu zapisati tako da se mogu vježbati kod kuće. Na taj način one zapravo potiču naš ozdravljujući element, potiču sjećanje na ono što bismo mogli učiniti u svakodnevnom životu i ono što je najbitnije. Radimo VM koje potiču hipofizu i hipotalamus, odnosno Zlatnu Svjetlost. Vježbe su tako koncipirane da psihofizički utječemo na svoju hipofizu, da nam Zlatna Svjetlost zapravo daje informaciju o nama samima. Znamo da je najlakše znati što bi netko drugi trebao učiniti ili ne učiniti, znamo da je najlakše dati savjet drugima, ali kako ispravno dobiti informaciju za sebe samoga? Između ostaloga, transformacijom pet parametara (ljubomore, srdžbe, zavisti, osvete i pohlepe) dobivamo informaciju o sebi, prije svega o sebi, jer sve ostalo što ide iz uma mogu biti i halucinacije, a samo je mali korak između informacije i halucinacije.
Dakle, halucinacija je privid i iluzija o sebi, a informacija je dobivena iz vlastite čistoće i s njom možemo kasnije u životu nešto učiniti i nekako ju primijeniti. Zato na seminaru zapisujemo vježbe i potičemo hipofizu i hipotalamus da se proizvede Zlatna Svjetlost. Kako postoje dva oka, tako postoji treće oko, ali treće oko nije oko kojim bismo gledali u šalicu ili kuglu i nekome proricali budućnost, već ono postoji zato da se upoznamo s time što da radimo sami sa sobom i kako da prepoznamo koji je najbolji put za nas same. Može se doći na ponavljanje seminara i na taj način si poboljšati kvalitetu života. Seminar je vrlo jednostavan, praktičan, a vježbe nas psihički, fizički, organski i duhovno povezuju s ostalim tijelima i fizičkim tijelom.

SVE OVO ŠTO RADIMO, RADIMO DA BISMO POVEZALI TIJELO, FIZIČKA TIJELA S KOZMOSOM, ODNOSNO BOGOM, ODNOSNO SA SVOJOM VIŠOM SVIJESTI, DA OTVORIMO KANAL, DA DOBIJEMO ODGOVOR!


MEDITIRAMO da se naš osobni trenutak spoji s čistim stanjem svijesti.
Tako se čistimo, ali se i prosvjetljujemo te dobivamo informaciju samo za sebe.
Sve najbolje povezujemo sa svojim VIŠIM JA.

Sažetak:
MMTO – MANUELA MEDITACIJA NA TRANSFORMACIJU OSOBNOSTI
Transformiraju se parametri:
1. ljubomora
2. srdžba
3. zavist
4. osveta
5. pohlepa
MMTO se sastoji od tri dijela:
1. SVETI DIO – ČIŠĆENJE
2. PODIZANJE ENERGIJE PO ČAKRAMA
3. MANTRANJE (najbolje su formulacije: “SVJETLOSTI, DOZVOLI MI DA PREPOZNAM NAČIN KAKO DA…”)

MMTO UTJEČE NA SASTAV KRVI I POMOĆU NJE JE MOGUĆE PROMJENITI GENETSKI KOD.
MMTO stvara naše prirodno aurično polje.
MMeditacije i vježbe treba prakticirati u svakodnevnom životu. U kritičnom trenutku u svakodnevnom životu treba se sjetiti dijela MMTO, jer kada se prakticira, olakša se odnos ili situacija. Sve što nam se događa ovisi o nama. Svaki dan treba barem nešto odmeditirati jer se tako zatvara naše aurično polje. Ako nam više puta kroz tjedan prođe kroz glavu da trebamo nekome nešto reći ili odlučiti, potrebno je to staviti u MMTO, treba pustiti da se to riješi u kozmosu, jer previše mislimo i slažemo, a ti se odnosi ne mogu racionalno razriješiti. Ako postoji strah koji prerasta u paniku, to je vezano za potisnute osjećaje iz djetinjstva – krivicu, dodvoravanje, paniku. Valja pokušati prepoznati koji je parametar u pitanju (ljubomora, srdžba, zavist, osveta ili pohlepa).
S MMTO smo stabilniji, ne spadamo u čopor.
Treba puno raditi na sebi, jer zaista, kada nam se čini da nešto ne možemo, treba osloboditi duh pomoću MMTO, molitve koja služi za smirenje uma. Valja se osloboditi straha i osude. Sve što ljudsko biće čini jest negdje naučena radnja ili posljedica odgoja. Roditelje biramo prema svojoj pročišćenosti ili nekom zadatku koji prepoznajemo. Čovjek se razlikuje od ostalih bića po tome što GOVORI i, nažalost, ima protuprirodno razrađen sistem destrukcije i selekcije. Da bismo dosegli vrhunac jednog svog života, trebamo upoznati sebe u
podsvijesti, trebamo moći sebe podnijeti. Da bismo sebe upoznali, trebamo ući u um, a da bismo ušli u um, trebamo meditirati i bez bojazni govoriti o svojim osjećajima i emocijama. Učenje koje sam „dobila“ usklađuje nebo i zemlju i zato ga valja maksimalno iskoristiti.